ΩΧ, ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ…

0
303

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Και ξαφνικά, σκοτάδι. Οι διακόπτες έπεσαν, η γειτονιά σκοτείνιασε, κόπηκε το ρεύμα.
– Για δες η σκάλα έχει ρεύμα;
– Όχι, ούτε και οι απέναντι έχουν, μάλλον είναι γενικό.
Αμάν, και τώρα τι κάνουμε, χωρίς air condition,χωρίς koumtel, θα παγώσουμε.
Από τη κλειστή πόρτα ξεπροβάλλει ένα κεφαλάκι.
– Μαμά, τι έγινε, δεν έχω ιντερνέτ.
-Κόπηκε το ρεύμα, μην ανησυχείς, θα ξανάρθει.
-Κι αν δεν ξανάρθει;
-Μα δεν γίνεται, θα ξανάρθει.
-Αν όμως για κάποιο λόγο, δεν ξανάρθει;
Στο Ιράκ, στη Συρία, δεν ξανάρθε.
-Μα τότε…
-Μα τότε, τέρμα ο «πολιτισμός» σας.
Δροσιά, ζέστη, συντήρηση, κατάψυξη, φως, internet, ίνσταγκραμ, ΦΒ, Netflix, livetv, καπουτσίνο, εσπρέσο, μικροκύματα, πλύσιμο, σιδέρωμα, τέρμα ΟΛΑ.
Μία απλή κίνηση, και ο περίφημος πολιτισμός που έφτιαξε ο άνθρωπος τον 21ο αιώνα αντικαθιστώντας, τα αγαθά του παλαιού πολιτισμού, πάει περίπατο,
Τελειώνει, σβήνει.
Ζέστη με το μαγκάλι με την πυρήνα, δροσιά ανοίγοντας τα παράθυρα να κάνει ρεύμα, συντήρηση τροφίμων στο φανάρι, κρύο νερό με στάμνα, μαγείρεμα με γκαζιέρα, σιδέρωμα με σίδερο με κάρβουνα, φως με λάμπες πετρελαίου, και επικοινωνία με λόγια, κουβέντες, επαφές, συντροφιές παρέες.
Για φαντάσου, ένας πολιτισμός βασισμένος σ ένα διακόπτη, τον κατεβάζεις και τελειώνει, ξαναγυρνάς σε εποχές που ο άνθρωπος, αγκαλιάζονταν για να ζεσταθεί, μιλούσε για να επικοινωνήσει, δεν ήταν ολόκληρος ένα δάχτυλο του ενός χεριού, εκπαιδευμένο να εφάπτεται σε οθόνες σχηματίζοντας λέξεις με τυποποιημένα γράμματα, ξαναγυρνάς σε εποχές που ο άνθρωπος ζωγράφιζε τα γράμματα, με μολύβια, με κοντυλοφόρους, με μπικ.
– Ήρθε το ρεύμα…
Ναι, ήρθε.
Φαίνεται πως οι εξουσίες γνωρίζουν καλά, ότι χωρίς ρεύμα ο άνθρωπος μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται και πάλι, γι αυτό και η διακοπή ρεύματος είναι η βλάβη που διορθώνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here