ΣΜΥΡΝΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΟΜΟΣ…

0
446

Οι λαοί  είναι σαν τους χείμαρρους.
Όσα αυθαίρετα και να χτίσεις στην κοίτη τους, όταν έρθει η ώρα, θα θεριέψουν, και θα τα παρασύρουν, πνίγοντας και τους κατασκευαστές τους με την ορμή τους.
Ένα τέτοιο «θέριεμα» ήταν η περσινή συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην Σμύρνη, όπου ακούστηκε η Μικρά Ασία του Καλδάρα, ένα έργο μνήμης τραγουδισμένο από Έλληνες και Τούρκους,  ένα τέτοιο «θέριεμα» είναι και η συνάντηση των Δημάρχων Σμύρνης, και Νέας Σμύρνης, στις 19 του μήνα.
Γιατί, κόντρα στις κεντρικές πολιτικές των χωρών, οι Δήμοι, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μπορεί να εκφράσει τα πραγματικά συναισθήματα των λαών που, τραγούδησαν στη Σμύρνη, θα τραγουδήσουν και στο Ηρώδειο,
«εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, αλλά κι οι δυο μας αχ και βαχ.»
Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο τύπου του Δήμου,
«Στο πλαίσιο των θεμελίων της γέφυρας πολιτισμού, που επιχειρεί εδώ και χρόνια να οικοδομήσει ο Δήμος μας μεταξύ Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, έχουμε την τιμή, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, να υποδεχτούμε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, το νέο Δήμαρχο της Σμύρνης κ. Mustafa Tunc Soyer. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ιστορικό γεγονός καθώς για πρώτη φορά Δήμαρχος της Σμύρνης επισκέπτεται τη Νέα Σμύρνη σε μια προσπάθεια αρμονικής και δημιουργικής συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης θα απονείμει στον Τούρκο ομόλογό του το μετάλλιο της πόλης μας καθώς και το νέο Λεύκωμα για τα 90 χρόνια της πόλης μας. To βράδυ της ίδιας ημέρας οι δύο Δήμαρχοι θα παρακολουθήσουν στο Ηρώδειο τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Hakan Sensoy. Περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών, μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και ένα αφιέρωμα με τραγούδια από τη Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα. Η συναυλία εντάσσεται στην πολιτιστική συνεργασία των Δήμων Σμύρνης – Νέας Σμύρνης.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here