ΣΕ ΣΕΝΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΗΛΙΘΙΕ…

0
1702

Διασταύρωση Αναλάτων και Μπακνανά. Το μικρό Όπελ κόρσα αργά αργά παραβιάζει το κόκκινο και βρίσκεται στο δρόμο της νταλίκας.
Ο οδηγός του αφαιρέθηκε γιατί πληκτρολογούσε ένα μήνυμα στο κινητό που είχε στα πόδια του και δεν πρόσεξε το κόκκινο.
-Έλα μωρέ δεν θα συμβεί σε μένα.
Διασταύρωση Βενιζέλου και Εφέσου. Η μηχανή κατεβαίνει με ταχύτητα την Βενιζέλου, αλλά ο ηλικιωμένος με το Χιουντάϊ, που δεν έπρεπε να οδηγεί λόγω άνοιας, οδηγεί όμως γιατί  έδωσε κάτι παραπάνω και ανανέωσε το δίπλωμα, δεν πρόσεξε το κόκκινο και μπήκε στην πορεία της μηχανής.
– Έλα μωρέ δεν θα συμβεί σε μένα.
Διασταύρωση Βενιζέλου και Αγίας Φωτεινής. Η μικρή με το Φιατάκι, δώρο του μπαμπά επειδή έγραψε καλά, δεν κατάλαβε τι σημαίνει το παλλόμενο πορτοκαλί, και χτύπησε τη μητέρα με το μωρό που περνούσε με πράσινο το δρόμο.
– Έλα μωρέ δεν θα συμβεί σε μένα.
Συγγρού στο ύψος του παπά. Μηχανή με οδηγό ένα μάγκα με τατουάζ, και πίσω ένα κοριτσάκι με τις σαγιονάρες, και οι δύο χωρίς κράνος, χτυπάνε ελαφρά με ένα αυτοκίνητο και πέφτουν στο πεζοδρόμιο με τα κεφάλια ανοιγμένα.
– Έλα μωρέ δεν θα συμβεί σε μένα.
Βενιζέλου και Αχιλλέως. Με το τηλέφωνο στο αυτί, και κουβεντιάζοντας που θα διασκεδάσει το βράδυ, παραβιάζει το κόκκινο την ώρα που πέρναγε το τραμ.
– Έλα μωρέ δεν θα συμβεί σε μένα.
ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΗΛΙΘΙΕ
Όλοι αυτοί που σήμερα, είναι θαμμένοι σ έναν τάφο στο Νεκροταφείο, πίστευαν αυτό που πιστεύεις κι εσύ.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ.
Και για να καταλάβεις πόσο ηλίθιος είσαι, θα σου πω αυτό.
Ενώ παίζεις τζόκερ πιστεύοντας ότι θα το κερδίσεις, όπου η πιθανότητα είναι μία στα 15.000.000, την ίδια ώρα, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι μπορεί να σκοτωθείς  χωρίς κράνος, ή παραβιάζοντας το κόκκινο, όταν η πιθανότητα για να συμβεί αυτό,
είναι μία στις 113 !!!
Καταλαβαίνεις κι εσύ μικρή, πόσο μαλάκας είσαι;
( Μιλάω τη γλώσσα που μιλάς με τις φίλες σου, μπας και με καταλάβεις ).
Και αν υποθέσουμε ότι εσύ θέλεις ν αυτοκτονήσεις, οκ, δικαίωμα σου είναι.
Αν όμως μείνεις παράλυτη όπως εκατοντάδες συνομήλικοι σου;
Όχι Στάρμπαξ, ούτε τουαλέτα δεν θα μπορείς, το σκέφτεσαι;
Σε καροτσάκι όλη σου η ζωή, αυτό ήθελες;
Κάτσε δέκα λεπτά σε καρότσι και προσπάθησε να λειτουργήσεις, και μετά αν το θέλεις ανέβα χωρίς κράνος στη μηχανή.
Χτύπα το κεφάλι σου στο τοίχο απαλά, και σκέψου  το κεφάλι σου  πάνω στο παρμπρίζ , με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα, και  μετά κυκλοφόρα χωρίς ζώνη.
Και μετά ξαναπές «έλα μωρέ σε μένα θα συμβεί;»
Ξέρεις αγαπημένε μου ηλίθιε Έλληνα, πόσοι από εμάς, έχουν σταματήσει να λένε
«έλα μωρέ σε μένα θα συμβεί»,
και περνάνε όλη την υπόλοιπη ζωή τους με την απορία
«γιατί να συμβεί σε μένα»;
Ξέρεις πόσοι;
Όλοι αυτοί που πέθαναν γιατί δεν φορούσαν κράνος, γιατί δεν φορούσαν ζώνη, γιατί παραβίασαν το κόκκινο, γιατί  οδηγούσαν και μιλούσαν στο κινητό, γιατί δεν έκαναν εξετάσεις μαστού, τεστ ΠΑΠ, γιατί κάπνιζαν;
Όλοι αυτοί πίστευαν πως δεν θα συμβεί σ αυτούς, νόμιζαν τους εαυτούς τους, έξυπνους πονηρούς, και εκτός πιθανοτήτων, είχαν την βεβαιότητα ότι «δεν θα είναι αυτοί».
Και όμως είναι αυτοί που γεμίζουν τους τάφους, είναι αυτοί που γεμίζουν το ΚΑΤ, είναι αυτοί που καθηλώθηκαν για όλη τους τη ζωή σε ένα αναπηρικό καροτσάκι για μια μαλακία ενός δευτερολέπτου.
Ξέρεις πόσες φορές ΜΕΤΑ, θα γυρνάς και θα ξαναγυρνάς στο λάθος που έκανες και σε σκότωσε ή σε άφησε ανάπηρο; Τίποτε όμως δεν θα μπορεί πια να αλλάξει τα πράγματα.
Όπως δεν άλλαξε για κανέναν από όλους αυτούς, που  είναι χιλιάδες, και είναι δίπλα σου, και είναι στην οικογένεια σου, ΕΣΥ όμως επιμένεις να φέρεσαι ηλίθια, μέχρι που και …
ΣΕ ΣΕΝΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΗΛΙΘΙΕ…
Μα τότε, θα είναι αργά…

neasmyrnipress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here