ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ!!!

0
1503

Μερικοί από τους καλύτερους κουκλοπαίκτες της Αθήνας θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης αύριο και την Κυριακή, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Γαλαξίας» και στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου διοργανώνεται τα τελευταία 6 χρόνια, με τεράστια συμμετοχή. Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν 5 χιλιάδες παιδιά έχουν παρακολουθήσει κουκλοθέατρο ή έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τα εργαστήρια κούκλας που διοργανώθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από τον Πολιτιστικό Οργανισμό.
Η ομάδα ΟΥΠΣ, το κουκλοθέατρο ΧΑΡΧΟΥΤ, Αντάμα και Baruti, αλλά και το θέατρο Σκιών Namaste συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, ενώ οι παραστάσεις βγαίνουν και στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με τα υπαίθρια κουκλοθέατρα Circus Sokoro και KOUTOUROU να διοργανώνουν διαδραστικά παιχνίδια.

Παράλληλα , όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής μαριονέτας, στα οποία τα παιδιά εξελίσσουν την σκέψη και τη δημιουργικότητά τους, φτιάχνοντας τις δικές τους κούκλες.
«Η 21η Μαρτίου, με αφορμή την οποία πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, αλλά και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, Ημέρα για το Σύνδρομο Down και Ημέρα Ποίησης. Μια ημέρα που αποτελεί ευκαιρία για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά, να γιορτάσουμε τη δημιουργία, τη διαφορετικότητα και τη χαρά της ζωής. Σας περιμένουμε για μια ακόμα χρονιά σε μια γιορτή για τις κούκλες, τους κουκλοπαίκτες, τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους», σημειώνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 16 Μαρτίου
11.00 Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα – Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού
12.30 Ο κλιπ το τρομερό μανταλάκι – Εργαστήριο Κατασκευής Κούλας (4-6 ετών)
17.00 Ο Κύριος Χ και το ζαχαροπασπαλισμένο μυστήριο – Ομάδα ΟΥΠΣ
19.00 Ο Καραγκιόζης Ψαράς – Θέατρο Σκιών ΝΑΜΑΣΤΕ.

Κυριακή 17 Μαρτίου
11.00 Ιππόκαμποι, πειρατές, βαρκάδες, φεγγαρόλουστες, γλυκόξινες καντάδες – Θέατρο Χαρχούτ
12.30 Πολύχρωμα πουλιά με παράξενες φωνές – Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας (7-10 ετών )
13.30 Violetta- Υπαίθριο Κουκλοθέατρο KOUTOUROU
14.00 Circus Sokoro –Υπαίθριο Κουκλοθέατρο
18.30 Το μυστήριο της Ανατολής- Θέατρο Μαριονέτας BARUTI

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here