Ο Δήμος Νέας Σμύρνης τίμησε την Κασσιανή Δικαιουλάκου

0
1450

 

Για την προσφορά της στην ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό

Με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε χθες η τιμητική εκδήλωση για την Κασσιανή Δικαιουλάκου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης στον πολυχώρο Γαλαξία.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης βράβευσε την κυρία Δικαιουλάκου για την προσφορά της στην ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό, προσφέροντάς της τιμητική πλακέτα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, ο οποίος παρέδωσε την πλακέτα, «η Κασσιανή Δικαιουλάκου αποτελεί καμάρι για τον Δήμο μας που την τιμά σήμερα για το σπουδαίο έργο της στον ελληνικό πολιτισμό. Άλλωστε, εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η ίδια τιμά την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τόσο με την παρουσία της όσο και με τη δημιουργική της δράση. Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο της έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση σε διεθνές επιπεδο. Ελπίζουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να τιμά την παράδοση του τόπου μας στα επόμενα χρόνια.»

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης έχει τα τελευταία χρόνια τιμήσει σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών και του πνεύματος, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, η Δόμνα Σαμίου, η Κική Δημουλά, ο Τίτος Πατρίκιος και πολλοί άλλοι. Στο πλαίσιο αυτό τίμησε χθες την Κασσιανή Δικαουλάκου, ως μια ακούραστη και δραστήρια αρωγό της ελληνική παράδοσης η οποία έχει δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές παραδοσιακών φορεσιών, έναν ανεκτίμητο θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που υπάρχει χάρη στην προσωπική της επιμονή και προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here