ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.

0
874


Είναι γεγονός ότι ο πολιτισμός χτυπήθηκε ιδιαίτερα από τον κορωνοιό.
Σταμάτησαν όλα.
Δυστυχώς, εκτός από το σταμάτημα του πολιτισμού, με ακυρώσεις παραστάσεων, συναυλιών κλπ. που έχουν φέρει ΚΑΙ σε οικονομικό αδιέξοδο τους καλλιτέχνες, έρχονται και οι πολιτιστικές ταφόπλακες big brother, bachelor, κλπ. να αποτελειώσουν μία πολιτισμική υποβάθμιση, πολύ χειρότερη από τον covid-19.
Γιατί ο ιός θα προσβάλλει μερικές χιλιάδες, και θα φύγει,  η πολιτισμική υποβάθμιση όμως, προσβάλλει το σύνολο της κοινωνίας, άλλους τους προσβάλλει σαν προσωπικότητες, και άλλους τους προσβάλλει σαν ιός, και τους «αρρωσταίνει» πολιτισμικά εφόρου  ζωής, και αυτός ο «ιός» θα μείνει εδώ, για πάντα.
Βλέπετε, όπως είναι ευκολότερο να φας ένα χάμπουργκερ, από ένα πιάτο φακές, το ίδιο εύκολο είναι να καταναλώσεις ένα «big brother», από μία καλή παράσταση.
Και όπως τα πλαστικά φαγητά σε στέλνουν στο τάφο,
αλλά όταν το αντιλαμβάνεσαι είναι πια αργά,
έτσι και τα bachelor, σε στέλνουν στην πολιτιστική ανυπαρξία,
και αυτό δεν το καταλαβαίνεις ούτε και όταν έιναι αργά.
Ευτυχώς όμως, αυτοί εκεί στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης αντιστάθηκαν στον ιό, προσαρμόστηκαν στις υγειονομικές απαιτήσεις των καιρών, και μας δίνουν και φέτος, την πολιτιστική τροφή των Ιωνικών γιορτών, με ωραίες παραστάσεις, υπέροχες ταινίες, και άλλες εκδηλώσεις που από τη μια δίνουν διέξοδο από τον πολιτιστικό χειμώνα της  τηλεόρασης, αφ ετέρου βοηθάνε στην επιβίωση καλλιτεχνών και παραστάσεων, που λόγω των απαγορεύσεων έχουν βρεθεί σε οικονομικά αδιέξοδα.
Η τέχνη ήταν πάντα «φτωχή», ο πλούτος δύσκολα «ποιεί ήθος», γι αυτό και κάθε εκδήλωση αυτό το καλοκαίρι που δίνει την δυνατότητα σε καλλιτέχνες να εργαστούν, αποτελεί μία ευπρόσδεκτη όαση, και μία προσφορά στον πολιτισμό.
Μία  τέτοια είναι και οι Ιωνικές  γιορτές στη Νέα Σμύρνη, και αξίζουν πολλά μπράβο, σε όλα τα παιδιά του Πολιτιστικού, που δουλεύουν ακατάπαυστα για να υλοποιηθούν αυτές οι γιορτές.
Η επιτυχία των δράσεων κάθε ηγέτη, αντικατοπτρίζει την ποιότητα των συνεργατών του.
Συγχαρητήρια σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here