ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΓΕΦΥΡΑ ΦΙΛΙΑΣ.

0
697

Χτες βράδυ στο Ηρώδειο, Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες, έχτισαν μαζί μια γέφυρα πολιτισμού, από την Σμύρνη μέχρι την Νέα Σμύρνη, μια γέφυρα που χειροκρότησαν οι χιλιάδες θεατές του κατάμεστου θεάτρου.
Γέφυρα που δε ξέχασε πως «Η Σμύρνη μάνα καίγεται», που δεν ξέχασε πως τα χώματα δεν έχουν ιδιοκτήτη, έχουν χρήστες, που δεν ξέχασε πως οι λαοί, εξελίσσονται χτίζοντας γέφυρες και όχι τείχη.
Χτες βράδυ, η Σμύρνη μας, και η Νέα Σμύρνη μας, έγιναν ένα, και τραγούδησαν μαζί, τους ρυθμούς που είναι γνώριμοι στους χρήστες, γιατί φτιάχτηκαν από το μεράκι της βιοπάλης Ελλήνων και Τούρκων, που δεν έμαθαν ποτέ τι γράφει η συνθήκη των Σεβρών, που δεν κατάλαβαν ποτέ τι θα πει ανταλλάξιμος, που ξεριζώθηκαν και έγιναν πρόσφυγες, με εντολή και υπογραφές κάποιων  μεγάλων, που πόνεσαν για να ξαναστήσουν τον πολιτισμό τους, στα νέα χώματα.
Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις τους Δημάρχους της Σμύρνης, και της Νέας Σμύρνης αγκαλιασμένους, να τραγουδούν «Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ», μαζί με τον Νταλάρα, και τους χιλιάδες θεατές, Έλληνες και Τούρκους.
Ναι, μπορεί αύριο ο Ερντογάν να κάνει το βήμα, και να βρεθούμε να πολεμάμε για τα πετρέλαια του Αιγαίου, με διαιτητή τον Αμερικανό που θα πάρει το 85% των κερδών, ναι, οι λαοί πάντα άγονται και φέρονται από ηγεσίες, αλλά…
…Xτές στο Ηρώδειο, οι ηγεσίες ήταν απούσες, εκεί ήταν οι λαοί, η μουσική, ο πολιτισμός, ο Άνθρωπος.
Και ο αμανές με την καταπληκτική φωνή της Ασπασίας.
Συγκλονιστικό τρίωρο.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη, και στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Βαγγέλη Χατζατουριάν, που ξεκίνησαν εδώ και δύο χρόνια την υλοποίηση της ιδέας, με την πρώτη συναυλία που έγινε στη Σμύρνη, και στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σμύρνης Mustafa Tunc Soyer, που αποδέχτηκε την πρόσκληση και ήταν παρών στο Ηρώδειο.
Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ΟΛΟΥΣ τους συντελεστές της ιστορικής αυτής συναυλίας, η οποία επαναλαμβάνεται και σήμερα λόγω του χτεσινού sold out:

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών υπογράφει ο Κώστας Γανωσέλης, στενός συνεργάτης του Γιώργου Νταλάρα στις συνεργασίες του με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες σε όλον τον κόσμο.
Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης συνεργάζεται μία ομάδα από σπουδαίους Έλληνες σολίστες.
Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού, και η χορωδία «Μελωδοί» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Ζιάκα.
Μουσική διεύθυνση Hakan Sensoy
Ενορχηστρώσεις Κώστας Γανωσέλης
Σχεδιασμός ήχου – Ηχοληψία Βαγγέλης Κουλούρης – Αντώνης Ζαχόπουλος
Φωτισμοί Γιάννης Μανιατάκος
Μουσικοί:
Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης
Σολίστες Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο),
Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι),
Κωνσταντίνος Γεδίκης (μπουζούκι),
Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα),
Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά),
Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι),
Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν)
Τραγούδι Γιώργος Νταλάρας
Συμμετέχουν η Ασπασία Στρατηγού και η χορωδία «Μελωδοί».
Φωτογραφίες: Δ. Βλάχος

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here