ΜΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!

0
484
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, πισίνα, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Ζούμε σε μια γειτονιά που, ευτυχώς, έχει τη μεγάλη πλατεία, έχει αρκετές μικρές πλατείες, έχει το Άλσος, σε όλα μπορεί σαν πας περπατώντας, ακόμα και από το πιο απόμακρο σημείο του Δήμου μας.
Ευτυχώς έχουμε δίπλα μας χώρους, μέσα στους οποίους μπορούμε να …κρύψουμε τη μοναξιά μας.
Γιατί είναι μαρτύριο, να έρχεται το Σαββατοκύριακο, και συ, να ζεις απελπιστικά μόνος, παρέα με άλλους μόνους, με τους οποίους ανταλλάσσεις emoticons, άντε και κανένα συνθηματικό σχόλιο, με λέξεις από τις οποίες απουσιάζουν τα φωνήεντα.
Αλήθεια το έχεις προσέξει ότι σε όλες τις συντομογραφίες που χρησιμοποιείς λείπουν τα φωνήεντα;
Σκ, tnks, και δεκάδες άλλα, όπου πάντα λείπουν τα φωνήεντα.
Λείπουν δηλαδή τα γράμματα της φωνής, τα γράμματα που φωνάζουν, σου πήραν τη φωνή, με το αιτιολογικό της συντόμευσης, και σου άφησαν μόνο τα σύμφωνα για να επικοινωνείς.
Πως να επικοινωνήσεις όμως μόνο με σύμφωνα, μόνο με γράμματα που πάντοτε συμφωνούν; Που για να τα προ φέρεις πνίγεσαι; Π, Γ, Κ, Χ, χωρίς τη φωνή του Α, του Ε, του Ο, είναι άναρθροι ήχοι. Χωρίς φωνή, χωρίς αντίλογο τι είδους επικοινωνία να έχεις και με ποιον; Με κάποιον άλλον «συμφωνούντα»;

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες


Ζούμε σε μια γειτονιά που, ευτυχώς, έχει πλατείες , έχει Άλσος, και έτσι μπορεί σαν μπεις μέσα στο πλήθος, και να μιλήσεις με κάποιον που θα βρεις και θα σε θυμάται από τα χρόνια που οι άνθρωποι μιλούσαν, και έτσι μάθαιναν ο ένας το όνομα του άλλου , ο ένας τους καημούς του άλλου, που φλέρταραν. Τώρα πια, για να μην έχεις ούτε αυτή τη δυνατότητα επικοινωνίας, το φλερτ το κατατάσσουν στη κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Όσο δεν είχαμε κινητά, και ιντερνέτ, το φλερτ ήταν ο τρόπος επικοινωνίας ανδρών και γυναικών, η κινητήρια δύναμη δημιουργίας ζευγαριών, το πρώτο βήμα για την αναπαραγωγή του ανθρώπου, τώρα σου λένε, αν θέλεις ζευγάρι μπες στο ΦΒ, στο ίνσταγκραμ, στο τουίτερ, σε σελίδες γνωριμιών, με δυο τρεις «α-φωνήεντες» λέξεις, κάποιον θα βρεις που να σου ταιριάζει.
Ζούμε σε μια γειτονιά που ευτυχώς ακόμα έχει πλατείες, έχει Άλσος, έχει «στέκια», έχει παρέες που μιλάνε κι όλας, έχει νέους που φωνάζουν, έχει παλιούς, που αθλούνται , έχει ζωντάνια.
Και ίσως, αν ζούσε ο Μητσάρας, να περπατούσε στη πλατεία με ένα χαρτονένιο πανό στο λαιμό του με το σύνθημα, «μη βγάζετε τα φωνήεντα από τη ζωή σας».
Βλέποντας τη ζωντάνια της πλατείας μας, και του Άλσους μας, νοιώθω ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.
ΚΛ ΣΚ!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here