ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ «ΕΠΩΔΥΝΕΣ» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ…

0
1154

Μήνυμα στους δημάρχους να μην βιαστούν να κάνουν συμφωνίες με τις αντιπολιτεύσεις και πολύ περισσότερο αναγκαστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, στέλνουν κύκλοι του αυτοδιοικητικού τομέα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, καθώς επεξεργάζονται εντατικά πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων, που θα τους βγάζει όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από την “ομηρία” και θα εξασφαλίζουν κυβερνησιμότητα στους δήμους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του myota.gr και τα δύο κόμματα έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας έτσι ώστε αμέσως μετά τις εκλογές και πριν τον Σεπτέμβριο να έρθει στην βουλή ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που να αλλάζει το σύστημα διοίκησης των δήμων.
Στις επεξεργασίες επικρατούν τρία κυρίως σενάρια:
1.- Να φτιαχτεί μια ισχυρή Εκτελεστική Επιτροπή με αυξημένες αρμοδιότητες όπου ο δήμαρχος σ΄αυτήν να διαθέτει σαφή πλειοψηφία.
2.- Να δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής με αλλαγή της σύνθεσης (άρθρο 76 του Κλεισθένη Ι)
3.- Να θεσμοθετηθεί η σύμπραξη μεταξύ των συνεργαζόμενων παρατάξεων με την δημιουργία ενός νέου οργάνου που να διαθέτει σαφή πλειοψηφία.

Το βέβαιο είναι πως , αν γίνουν εκλογές, η νέα κυβερνητική πλειοψηφία, θα θα τροποποιήσει τον Κλεισθένη, προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά, ιδιαίτερα οι μεγάλοι Δήμοι, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here