ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

0
1242

 

Μετά από προτροπές φίλων βρεθήκαμε στην Αϊδινίου 28, μπροστά σε μία φρεσκοβαμμένη μονοκατοικία, τη γνωστή «βίλα Βερνίκου», με μικρή αυλή μπροστά, με παρτέρια με λουλούδια και παγκάκια, και με ένα μεγάλο χώρο πίσω με δέντρα και τραπέζια περιμετρικά.
Στην εξωτερική είσοδο η πινακίδα μας πληροφορούσε πως πρόκειται για την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Δεν την ξέραμε.
Ανεβήκαμε τέσσερα σκαλιά και βρεθήκαμε στην είσοδο μπροστά από δυο ευγενικές κοπελιές που μας καλωσόρισαν.
Ο χώρος εισόδου, πεντακάθαρος, γλυκός, διακοσμημένος με επιμέλεια,μας έβαζε στις αίθουσες του κτιρίου, δεξιά μία αίθουσα αναγνωστήριο μ ένα μεγάλο τραπέζι, στο βάθος η μεγάλη αίθουσα βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο, και πίσω από το χώρο υποδοχής, η αίθουσα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Υπάρχει και ένας χώρος στον όροφο, γεμάτος βιβλία, και ο κάτω χώρος που επικοινωνεί με την πολύ όμορφη πίσω αυλή.
Η εξέλιξη του τρόπου αποθήκευσης της γνώσης, μέσα σε μια μονοκατοικία. Από τον έντυπο τρόπο στον ηλεκτρονικό, από το χαρτί στο διαδίκτυο, γνώση συσσωρευμένη, γνώση απαραίτητη για να υπάρχει  εξέλιξη. Η έλλειψη γνώσης, σε όλες τις εποχές, αποτελούσε το καλύτερο έδαφος για να ευδοκιμήσουν κάθε λογής παραλογισμοί, αυταρχισμοί, και υποδουλώσεις, υλικές ή πνευματικές.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Σμύρνης, ένα κόσμημα γα το Δήμο μας,έχει τις προδιαγραφές για να γίνει στέκι της νεολαίας μας, ακόμα και της προσχολικής.
Ειλικρινά χαρήκαμε που υπάρχει αυτή η δυνατότητα στη διάθεση των δημοτών μας.
Περισσότερα θα βρείτε στο www.libraryns.gr, αλλά πιο πολλά θα μάθετε αν επισκεφθείτε το χώρο.
Το αξίζει!
φωτογραφίες: neasmyrnipress
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here