Άποψη. ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

0
1571

Δυστυχώς φτάσαμε, παραμονή των δημοτικών εκλογών, και ελάχιστοι ψηφοφόροι γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του νόμου της ΑΙΣΧΡΗΣ αναλογικής, με τον οποίο γίνονται οι εκλογές.

Ο κόσμος θα ψηφίσει χωρίς να γνωρίζει ότι, για να έχει δήμαρχο που να μπορεί να διοικεί, θα πρέπει να τον εκλέξει με 51% από την πρώτη Κυριακή, αλλιώτικα, στο Δήμο του, θα επικρατήσει το χάος.
Σύμφωνα με τον νόμο με τον οποίο γίνονται αυτές οι εκλογές, στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσει ο πρώτος συνδυασμός το 51%, μπορούν να συμβούν εντελώς παράλογα πράγματα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Δήμο Αθήνας.
Ο Μπακογιάννης με 35% στον πρώτο γύρο, θα πάρει το 35% των συμβούλων, και ο δεύτερος με 12%, θα πάρει το 12% των συμβούλων. Την δεύτερη Κυριακή, αν βγει Δήμαρχος ο δεύτερος, πράγμα που θα συμβεί σε πολλούς δήμους, θα είναι δήμαρχος με το 12% των συμβούλων, με το υπόλοιπο 88%, να είναι …αντιπολίτευση!!!
Αλλά και ο πρώτος να βγει δήμαρχος, πάλι δήμαρχος μειοψηφίας θα είναι, αφού θα έχει το 65% των συμβούλων ..αντιπολίτευση.
Λένε τα αρρωστημένα μυαλά που κατασκεύασαν αυτό το έκτρωμα, ότι έτσι θα αναπτυχθούν συνεργασίες.
Και εσείς γνωρίζετε πολύ καλά, ότι συνεργασίες ανάμεσα σε δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να φτιαχτούν πλειοψηφίες, σ αυτή τη χώρα και μ αυτό τον λαό, σημαίνει ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.
Ακόμα όμως και με τις ανταλλαγές ψήφων και θέσεων που θα γίνουν στα δημοτικά Συμβούλια προκειμένου να επιτευχθεί η πλειοψηφία του 51% των Συμβούλων, πιστεύει κανένας από εσάς, ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, ένας δήμαρχος που θα στηρίζεται στην ψήφο τριών παρατάξεων, να εφαρμόσει δικό του πρόγραμμα, χωρίς συμβιβασμούς, και αντιπαροχές;
Σκεφτείτε το πραγματικό παράδειγμα της Νέας Σμύρνης.
Αν δεν πάρει η πρώτη παράταξη 51%, θα χρειαστεί ο επόμενος δήμαρχος, την συνεργασία κάποιας άλλης παράταξης για να διοικήσει στοιχειωδώς τον Δήμο.
Ποια παράταξη θα στηρίξει τον Τζουλάκη π.χ., αν βγει πρώτος. ;
Ο Κουτελάκης; Ο Λαρίσσης; Ο Παυλόπουλος; Ο Κιουλάνης;
Και ας υποθέσουμε ότι γίνεται συμφωνία μεταξύ του Τζουλάκη και ενός άλλου υποψήφιου.
Αυτός ο άλλος θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς αντάλλαγμα; Χωρίς αντιδημάρχους; Χωρίς προέδρους οργανισμών; Χωρίς εφαρμογή ΚΑΙ του δικού του προγράμματος που ο λαός ΔΕΝ ενέκρινε;
Αυτός ο νόμος της ΑΙΣΧΡΗΣ αναλογικής που εφαρμόζεται σ αυτές τις εκλογές, θα δημιουργήσει τέτοιες εκτρωματικές καταστάσεις, που δεν θα έχουμε ξαναδεί. Είναι αισχρό νομοθέτημα στη σύλληψη του, ακόμα και στον τρόπο που αντικαθίσταται κάποιος δήμαρχος αν παραιτηθεί ή αποβιώσει.
Εσείς νομίζετε ότι αν παραιτηθεί ο δήμαρχος, αναλαμβάνει δήμαρχος κάποιος άλλος σύμβουλος από την πλειοψηφούσα παράταξη;
Δυστυχώς κάνετε λάθος.
Αν παραιτηθεί ή αποβιώσει ένας δήμαρχος, τότε γίνονται εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο, και υποψήφιοι για δήμαρχοι μπορούν να βάλουν όλοι οι σύμβουλοι, όχι μόνο της πρώτης παράταξης, αλλά …και της δεύτερης!!!
Δηλαδή η ΑΙΣΧΡΗ αναλογική, μετατρέπεται σε ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ αναλογική !!!. όπου δήμαρχος εκλέγεται αυτός που ψηφίζουν ΜΟΝΟ οι σύμβουλοι, και που μπορεί να είναι ο τελευταίος σε σταυρούς σύμβουλος της …δεύτερης παράταξης!!!!
Το αρρωστημένο μυαλό που κατασκεύασε αυτό το έκτρωμα, είχε ένα και μόνο σκοπό.
Διαβλέποντας ότι το κυβερνητικό κόμμα, θα καταποντιστεί στις δημοτικές εκλογές, έφτιαξε ένα νόμο με τον οποίο, να δημιουργείται ΠΛΗΡΗΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ στους Δήμους, εκτός από μία περίπτωση.
Την περίπτωση που ένας Δήμαρχος πάρει το 51% των ψήφων ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Μόνο σε αυτή την περίπτωση, η ΑΙΣΧΡΗ αναλογική του νόμου, μετατρέπεται σε πραγματική ΑΠΛΗ αναλογική.
Μόνο με εκλογή Δημάρχου από την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Θα συμβεί σε κάποιους Δήμους, όπως η Γλυφάδα, και η Πυλαία, όπου οι Δήμαρχοι θα βγούνε με 51%+ από την Πρώτη Κυριακή, και θα ακυρώσουν με την ψήφο τους οι ψηφοφόροι τις συνέπειες αυτού του εκτρωματικού εκλογικού νόμου, τις οποίες δυστυχώς, ακόμα και υποψήφιοι, δεν έχουν αντιληφθεί στο σύνολο του.
Αυτοί οι Δήμοι που θα εκλέξουν δημάρχους την πρώτη Κυριακή, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα, οι υπόλοιποι Δήμοι θα μπούνε σε περιπέτειες ακυβερνησίας.
Συμπερασματικά, και αποκλειστικά εξ αιτίας της ύπαρξης αυτού του εκτρωματικού εκλογικού νόμου και μόνο, η δική μας πρόταση και προτροπή στους ψηφοφόρους της πόλης μας, είναι απλή, σαφής, και δυστυχώς η μοναδική που απομένει προκειμένου να διοικηθεί με κανονικότητα ο Δήμος μας.
Αγαπητέ ψηφοφόρε
Ψήφισε όποιον υποψήφιο Δήμαρχο νομίζεις ότι είναι ο ικανότερος για να διοικήσει τον Δήμο,
αρκεί να τον εκλέξεις με 50% +,
με απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ

neasmyrnipress.gr

Υ.Γ. Όσοι φίλοι, γκρινιάξουν για την άποψη που εκφράζουμε, ας κρατήσουν αυτό το άρθρο, και ας το ξαναδιαβάσουν κατά τον Δεκέμβρη, όταν θα έχει φανεί στο σύνολο του το μπάχαλο που θα έχει δημιουργήσει ο νόμος ,σε όσους Δήμους δεν βγάλουν Δημάρχους από την πρώτη Κυριακή.
Και ας κρίνουν την άποψη μας, τότε.
( Αν μέχρι τότε δεν έχουν ξαναγίνει, λόγω ομαδικής παραιτήσεων δημάρχων και συμβούλων,  δημοτικές εκλογές …με άλλον νόμο!).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here