ΔΙΔΩ, ΕΤΕΟΚΛΗΣ, ΚΑΙ ΤΑ Β…. ΤΗΣ ΠΑΟΛΑΣ!

0
1854

Πραγματικά η γελοιότητα στη ζωή μας, ιδιαίτερα από το 2015 και μετά, όχι απλά έχει εγκατασταθεί, έχει κυριολεκτικά γίνει εντελώς αποδεκτό στοιχείο της ζωής μας.
Βγαίνει ένα κοινοβουλευτικό περιφερόμενο, και αποκαλεί τους αστυνομικούς «μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους», ύστερα βγαίνει ένα δεύτερο κοινοβουλευτικό απολίθωμα, και προσπαθεί να δικαιολογήσει το πρώτο, κάνοντας αστειάκια με τα σιλικονάτα ή όχι στήθη  της Πάολας, 80 χρονών βουλευτής, που θέλει να πιστεύει ο κακομοίρης ότι είναι και αριστερός και μάλιστα νεανίζων, τρομάρα του.
Δεν σχολιάζω ούτε την αισθητική, ούτε την αίσθηση τόπου και χρόνου, που οι παραπάνω τύποι προφανώς δεν έχουν.
Σχολιάζω την γελοιότητα του πράγματος.
Αυτούς τους τύπους κάποιοι τους έκαναν βουλευτές, όπως έκαναν και έναν άλλον γραφικό γέρο, σταρ του μετεωρολογικού  Δελτίου, λες, και το να λες τον καιρό, χρειάζεται τσιριμόνιες και υποκλίσεις  και εξυπνάδες. Είχαμε την λούμπεν άποψη περί δελτίων καιρού με την Πετρούλα, όμως τουλάχιστον εκείνη ήταν γνήσιο λούμπεν στοιχείο, και επί πλέον δεν συστηνόταν επιστήμονας.
Τώρα, η γελοιότητα εξαπλώνεται ακόμα πιο πολύ, με τη μόδα να δίνουν ονόματα σε κάθε μεταβολή του καιρού, και μάλιστα ονόματα Αρχαίων προσώπων.
Ήρθε η Διδω, έφυγε η Νιόβη, έφυγε η Διδώ, ήρθε ο Ετεοκλής.
Η γελοιότητα, και ο μαϊμουδισμός στο έπακρο του.
Πήραν την ονοματοδοσία που δίνουν οι Αμερικάνοι στους τυφώνες, τους δύο τρεις που τους χτυπάνε κάθε χρόνο,  και την μετέφεραν εδώ, για κάθε βροχούλα, που αν είναι συνεχής την βαφτίζουν μπόρα, αν είναι διακοπτόμενη την βαφτίζουν καταιγίδα, και να τα αρχαία ελληνικά ονόματα, τρία κάθε εβδομάδα.
Έτσι λοιπόν για τους πνιγμένους στη Μάνδρα φταίει η Νιόβη, για τις πλημμύρες στα Σπάτα φταίει ο Ετεοκλής, για το βούλιαγμα του δρόμου στην Αμαλιάδα φταίει η  Διδώ.
Όχι, όχι, δεν φταίει ο εργολάβος που έκλεψε στα υλικά, δεν φταίει ο Δήμαρχος που  δεν έκανε αντιπλημμυρικά, δεν φταίει το κράτος που δεν γκρέμισε τα αυθαίρετα στον ποταμό, φταίει η κακομοίρα η Διδώ, για όλα.
Η γελοιότητα δεν σταματάει εδώ, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε, ότι αυτοί που δίνουν τώρα ονόματα αρχαίων σε κακοκαιρίες, ήταν οι ίδιοι που έκοψαν τα Αρχαία από τα Λύκεια, με αποτέλεσμα να βγαίνουν συνεχώς γενιές Ελλήνων με ημιμάθεια στη γλώσσα, σε επίπεδο που να μη μπορείς να  συνεννοηθείς  με τα παιδιά αυτά, έτσι και μιλάς καλά Ελληνικά.
Κανένας δεν σε καταλαβαίνει , και αυτή την αμάθεια, οι γελοίοι τη βάφτισαν πρόοδο.
Και τώρα ψάχνουν και βρίσκουν πως θα πούμε την επόμενη κακοκαιρία, Ερατώ ή Μελπομένη, η Διομήδη.
Προσωπικά προτείνω την επόμενη πραγματικά μεγάλη κακοκαιρία, να την ονομάσουν Αυγεία.
Ναι Αυγεία, μήπως με τα νερά που θα φέρει καθαρίσει όλη την κόπρο που μας έχει κατακλύσει από τη Βουλή, μέχρι τα δελτία καιρού.
Υ.Γ. Δεν γνωρίζω αν τα βυ…   στήθη της Πάολας είναι σιλικονάτα, το μυαλό πάντως του γέροντα, που τα είχε σε πρώτη ζήτηση, μάλλον έχει εγκλωβιστεί στο κενό, ανάμεσα τους.
Και στο τέλος τέλος γέροντα, η Πάολα τις πλαστικές,τις κάνει στον εαυτό της, δεν τις εφαρμόζει, στον Ελληνικό Λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here