ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΚΥΡΙΑ ΜΥΡΣΙΝΗ.

0
1263

Αγαπητή κυρία Μυρσίνη
Στη κοινωνία των απλών ανθρώπων, όταν πεθαίνει ένας δικός μας, ενημερώνουμε το ΙΚΑ, ότι πέθανε, για να σταματήσει να μας στέλνει την σύνταξη του, και για όσο καιρό λόγω αδράνειας, το ΙΚΑ, βάζει τη σύνταξη στο λογαριασμό, δεν την εισπράττουμε,  γιατί τα χρήματα αυτά είναι δημόσιο χρήμα που ΔΕΝ δικαιούμαστε να τα εισπράξουμε.
Γιατί μπορεί το ΙΚΑ, να μην έχει ενημερωθεί ότι η μητέρα σας πέθανε, αλλά εσείς κυρία Μυρσίνη μάλλον, το γνωρίζατε.
Στην κοινωνία των απλών ανθρώπων, δύσκολα θα βρεις κάποιον που να έχει εισπράξει επί 69 μήνες τη σύνταξη της πεθαμένης του μητέρας, να έχει καταδικαστεί γι αυτή τη υπεξαίρεση, και να δέχεται να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, να εκτεθεί δηλαδή στην κρίση του κόσμου. Και δεν θα βρεις, γιατί  όσο και αν έχει αμβλυνθεί η έννοια της προσωπικής ευθύνης,  στην κοινωνία των απλών ανθρώπων υπάρχει ακόμα φιλότιμο και συνείδηση.
Και τέλος, στην κοινωνία των απλών ανθρώπων, δύσκολα θα βρεις κάποιον ο οποίος, αντί να ζητήσει συγγνώμη, θα επιχειρήσει να ενοχοποιήσει την κοινωνία γιατί έκανε το σφάλμα και «θυμήθηκε» την παράνομη πράξη του.
Αγαπητή κυρία Μυρσίνη
Δεν έχει σημασία ποια πολιτική παράταξη σας πρότεινε για ευρωβουλευτή, θα μπορούσε να σας είχε προτείνει οποιοδήποτε κόμμα, άλλωστε όλα τα κόμματα , δυστυχώς ψάχνουν «επώνυμους» για υποψήφιους, ούτε έχει σημασία ποιος ήταν ο πατέρας σας ή η μητέρα σας.
Σημασία έχει η δική σας ύπαρξη σαν προσωπικότητα, η συνειδησιακή σας εγκράτεια, μα ακόμα και η δική σας κοινή λογική.
Να σκεφτούμε ότι δεν υπολογίσατε πως με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας σας, κάποιος θα ψάξει τα πεπραγμένα σας, και αμέσως θα βρει την καταδίκη σας;
Να σκεφτούμε ότι στη προσωπική σας σκέψη, η υπεξαίρεση επί 69 μήνες της σύνταξης της νεκρής μητέρας σας, δεν αποτελεί αδίκημα;
Να σκεφτούμε ότι θεωρούσατε ότι δεν έχουν δικαίωμα να σας κρίνουν οι απλοί άνθρωποι, γιατί εσάς, έτυχε να σας φέρει στη ζωή ο μεγάλος Μάνος;
Ότι και να σκεφτούμε, σας υποβιβάζει στη σκέψη μας, είτε σε επίπεδα κουτοπονηριάς, είτε σε επίπεδα μειωμένης κοινωνικής αντίληψης.
Αγαπητή κυρία,
Στην  κοινωνία των απλών ανθρώπων, τα άτομα που θέλουν να είναι προσωπικότητες και ενεργοί  πολίτες, οφείλουν να έχουν μία εσωτερική δύναμη που να τους αποτρέπει να φέρονται όπως εσείς.
Να έχουν προσωπική ντροπή.
Γιατί οι απλοί άνθρωποι όταν έχουν κάνει κάτι παράνομο, ντρέπονται εσωτερικά, έστω και αν μόνο εκείνοι το γνωρίζουν, και όταν η παράνομη πράξη τους γίνει γνωστή, ζητάνε συγγνώμη και προσπαθούν να δικαιολογηθούν με σεμνότητα,  δεν κατηγορούν την κοινωνία για «ανθρωποφαγία» γιατί τους πήρε χαμπάρι, και δεν έκανε τα στραβά μάτια.
Αυτή η προσωπική ντροπή, λέγεται και φιλότιμο, λέγεται και συνείδηση,
και σ αυτές τις αρετές,
δεν είμαστε όλοι ίδιοι κυρία Μυρσίνη.

Με εκτίμηση
neasmyrnipress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here