24 ΑΠΡΙΛΗ: ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ.

0
775

Πήρε δεκάδες χρόνια στην «πολιτισμένη» Ευρώπη για να φτάσει να αναγνωρίσει σαν γενοκτονία, τη συστηματική, προσχεδιασμένη, και μαζική εξόντωση ενός λαού, από τις ορδές των Νεότουρκων και πριν από αυτούς από τους διάφορους πασάδες της Οθωμανικής Πύλης. Η ιστορία είναι γνωστή, ο καθένας μπορεί ψάχνοντας στο διαδίκτυο να διαβάσει όλη την ανατριχιαστική, μεθοδολογημένη εξόντωση εκατομυρίων Αρμενίων, από τους Τούρκους, με την ανοχή αν όχι την υποβοήθηση από τους «ομόδοξους» Ρώσους, και τους «πολιτισμένους» Γερμανούς.
Και αυτό σημειώνεται γιατί , αρκετές από τις μεθόδους εξόντωσης των Αρμενίων, όπως τα τοξικά αέρια, οι ενέσεις μορφίνης σε μικρά παιδιά, το κάψιμο ζωντανών μεγάλων ομάδων, η φυσική εξόντωση μέσω εξαντλητικής πορείας,  και τα στρατόπεδα «εργασίας», χρησιμοποιήθηκαν και στο ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ.
Το ζήτημα βέβαια που η ιστορία έχει παραβλέψει λίγο σε σχέση με τους Αρμενίους, αλλά και με άλλους λαούς που υπέστησαν δεινά από  τους  Οθωμανούς, και που το είδαμε σε ζωντανή μετάδοση να επαναλαμβάνεται στις μέρες μας, στους χριστιανούς Γεντζιντι αλλά και στην Παλμύρα, είναι ότι οι γενοκτονίες αυτές δεν είχαν μοναδικό στόχο την εξόντωση των λαών.
Είχαν στόχο  την κουλτούρα των λαών, τις ικανότητες τους , τα χαρίσματα τους, την πολιτιστική τους κληρονομιά.
Η ιστορία λέει ότι μαζί με τους ανθρώπους, θύμα της τουρκικής μανίας ήταν και ο πολιτισμός των Αρμενίων, καθώς το 1974 η UNESCO υπολόγιζε πως από τα 913 ιστορικά κτίρια των Αρμενίων στην Τουρκία, τα 464 είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, 252 βρίσκονταν σε ερειπώδη κατάσταση ενώ 197 χρειάζονταν άμεσα επισκευές.
Όπως ακριβώς σήμερα, θύμα του ΙΣΙΣ, δεν ήταν μόνο οι χριστιανοί της Συρίας, ήταν και ο πολιτισμός, ήταν τα αρχαία της Παλμύρας, χαίρονταν να καταστρέφουν αριστουργήματα γιατί γνωρίζουν ότι όσο μένουν όρθια, θα θυμίζουν στους λαούς, ότι  οι  λαοί- θύματα δημιουργούν πολιτιστικά θαύματα, και οι λαοί- θύτες μόνο θύματα.
Οι γενοκτονίες είναι μία βάρβαρη ομολογία βαρβάρων λαών , ότι τα θύματα τους είναι ανώτερα από αυτούς, όχι μόνον σαν ζώντες οργανισμοί, σαν σκεπτόμενα όντα, αλλά και σαν ιστορικό αποτύπωμα στο διάβα του χρόνου.
Και το δυστύχημα γι αυτούς τους βάρβαρους λαούς, είναι ότι ακόμα και αν οι ίδιοι χαθούν στη πορεία της ιστορίας, οι βαρβαρότητες τους απέναντι σε ανώτερους πνευματικά λαούς, θα μένουν εκεί για να θυμίζουν τον «πολιτισμό» τους.
Οι Αρμένιοι, όπως και οι Έλληνες, παρά το ότι εκδιώχτηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, δολοφονήθηκαν, παλουκώθηκαν, κάηκαν ζωντανοί, εξακολουθούν να υπάρχουν και να δημιουργούν Πολιτισμό, γιατί  αυτό είναι στο DNA τους.
Και όσο υπάρχουν λαοί που δημιουργούν πολιτισμό,
οι βάρβαροι  και οι βαρβαρότητες τους, ΔΕΝ ΘΑ περάσουν…
Σήμερα 24 Απρίλη,
είμαστε όλοι Αρμένιοι…

neasmyrnipress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here