ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.

0
455

Ήρθε και αυτό το ενδεχόμενο στην επιφάνεια, για να αποδείξει ότι, για το χρήμα, τα πάντα είναι χρήμα.
Διαμαρτύρονται οι πάνθηρες, αλλά και όλοι οι Πανιώνιοι, για τη φημολογούμενο έκτρωμα «Πανιώνιος Δράμας»!!!
Έχει σημασία αν αφορά την ΚΑΕ, ή αν αύριο θα αφορά την ΠΑΕ, ή το τμήμα χόκεϊ επί πάγου;
Έχει σημασία αν  ο «Πανιώνιος Δράμας» πάρει ακόμα και το Πανευρωπαϊκό;
Προφανώς όχι.
Σημασία έχει ότι υπάρχουν πλέον άνθρωποι που νομίζουν ότι αγοράζονται και πουλιούνται τα πάντα, ακριβώς γιατί οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τα πάντα, χάριν του κέρδους.
Η ζωή όμως δεν είναι χρήμα, είναι μνήμες, είναι σύμβολα, είναι συναισθήματα, είναι ιδέες.
Και μια τέτοια είναι και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.
Δεν είναι Αθλητικός Σύλλογος ο Πανιώνιος, για να μπορεί ο καθένας, να του κοτσάρει ένα παράνομα «Δράμας»,  και να τον περιφέρει στα πανηγύρια ανά την Ελλάδα.
Ο Πανιώνιος είναι η δυνατότητα έκφρασης μιας ολόκληρης κοινωνίας Ελλήνων, μέσα σε μια πολυπολιτισμική πόλη όπως ήταν η Σμύρνη το 1890. Όποιος έχει την τύχη να διαβάσει το βιβλίο «Πανιώνιος 1890 μνήμες» που εκδόθηκε πρόσφατα, θα διαπιστώσει ότι τα αθλητικά δρώμενα του Πανιώνιου στα 120 χρόνια της ιστορίας του, ήταν στενά δεμένα με κοινωνικές συμπεριφορές, αναδείκνυαν την προσωπικότητα των Ελλήνων της Σμύρνης, δεν ήταν απλά «αθλητικά» γεγονότα.
Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είναι ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ δεδομένο, όπου μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και αθλητικά τμήματα.
Η εμπορευματοποίηση των αθλημάτων είναι αναπόφευκτη στις μέρες μας, τα ονόματα-κοινωνικά σύμβολα όμως οφείλουν να βρίσκονται έξω από αυτήν.
Αν ήταν απλά ένας Σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1990 που θέλει να μετακομίσει από μία συνοικία σε άλλη, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Όμως ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, έχει 120 χρόνια ζωής, και δεν είναι ΜΟΝΟ αθλητικός Σύλλογος.
Είναι σύμβολο, και μπορεί να υπάρχει ΜΟΝΟ μαζί με τα άλλα σύμβολα τη Σμύρνης, την Αγία Φωτεινή, τις οικογένειες των Σμυρνιών προσφύγων, τον τόπο που ρίζωσαν μετά τη καταστροφή.
Ο Πανιώνιος είναι οι μνήμες και οι τάφοι των προγόνων μας, και αυτά δεν μπορούν να γίνουν «…Δράμας», ή «…Κέρκυρας», η «…Αγουλινίτσας».
Είναι τόσο γελοίο το εγχείρημα ακόμα και σαν σκέψη, αρκεί να βάλλει κάποιος στη θέση του Πανιωνίου κάποια άλλη ιστορική ομάδα.
Και φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει Νεοσμυρνιώτης που θα εκχωρήσει το όνομα ΠΑΝΩΝΙΟΣ, στον οποιοδήποτε, για να το κάνει Πανιώνιος Δράμας, δημιουργώντας Πανιώνιο Δράμα.
Οι προσφυγικές μνήμες δεν πωλούνται, δεν εκχωρούνται, δεν εξαγοράζονται.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ή τίποτα.
neasmyrnipress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here