ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΟΥΤΡΩΝ. Το καθυστερησαν οι προσφυγές, ξεκίνησε χθες.

0
4385

Μία πολύ μεγάλη παρέμβαση-ανάπλαση δημόσιων χώρων στην Πόλη μας, ξεκίνησε χθες, στην σχετικά παραμελημένη περιοχή των Λουτρών.

Μία έκταση 16,2 στρεμμάτων, που περικλείεται από τις οδους Ευξείνου Πόντου, Ελλησπόντου, Κερασούντος, Αδριανουπόλεως, Ηρακλείου, Καλλικρατείας, Ευξείνου Πόντου, πρόκειται να αλλάξει άρδην, σύμφωνα με τα σχέδια της ανάπλασης.

Το έργο είναι μεγάλο, με προϋπολογισμό 3.230.583 και σύμβαση 1.171.405 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους του Δήμου, ο οποίος έχει και την διεύθυνση του έργου, και προβλέπεται να αλλάξει το τοπίο στην περιοχή των Λουτρών.
Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι:
– Νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Ευξείνου Πόντου, Ελλησπόντου, Κερασούντος, Αδριανουπόλεως, Ηρακλείου, Καλλικρατείας, Ευξείνου Πόντου.
– Συνολική αναβάθμιση και μικροκλιματική βελτίωση του κοινόχρηστου χώρου της ως άνω περιοχής της οποίας το συνολικό εμβαδόν ανέρχεται σε περίπου 16.200 m2.
– Οργάνωση των χώρων κίνησης-στάσης οχημάτων, πεζών, δικυκλιστών.
-Βελτίωση, οργάνωση, πύκνωση- εμπλουτισμό του υπάρχοντος πρασίνου.


Η πρόταση ανάπλασης επιχειρεί, με τη νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση, τη μετατροπή των περισσοτέρων οδών κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και προτείνει την αισθητική και λειτουργική ενοποίησή τους, με τα παρακείμενα προς τις ιδιοκτησίες πεζοδρόμια, και την απόδοση της χρήσης τους βασικά στον πεζό.
Προβλέπεται ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης και ενοποίηση, βελτίωση και αναβάθμιση των χώρων πρασίνου που θα επιδράσει καταλυτικά στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.
Να σημειώσουμε ότι η Αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής του έργου έγινε το 2014, η μελέτη εγκρίθηκε το 2016,  η προκήρυξη του έργου έγινε το 2017, και η υλοποίηση του ξεκίνησε μόλις χθες. Ελληνική γραφειοκρατία!
Εμείς ευχόμαστε, το έργο να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων, στη φάση της κατασκευής του.
Φωτογραφίες:neasmyrnipress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here